Close
fb ig yt
Φεστιβάλ

Η παράσταση Lemon ανάμεσα στη Σαντορίνη και τη Θηρασιά!

Πώς είναι να βλέπεις θέατρο πάνω σ’ ένα Ferry-Boat;
19:00 Αναχώρηση από Λιμάνι Αθηνιού
19:15 Αναχώρηση από Παλιό Λιμάνι

Την Κυριακή 29 Ιουλίου, λίγο πριν το ηλιοβασίλεμα, το Ferry-Boat που συνδέει τη Σαντορίνη με τη Θηρασιά μετατρέπεται στο ατμόπλοιο Βιρτζίνιαν! Σε μία πρωτότυπη παράσταση, το πλοίο της γραμμής γίνεται θεατρική σκηνή, όπου ξεδιπλώνεται η ιστορία του Χιλιαεννιακόσια, ενός σπουδαίου πιανίστα που γεννήθηκε πάνω σ’ ένα καράβι και δεν κατέβηκε ποτέ από αυτό. Στο συγκεκριμένο δρομολόγιο αυτής της ημέρας, οι θεατές θα επιβιβαστούν από το Λιμάνο Αθηνιού και το Παλιό Λιμάνι μέσα στο Ferry-Boat συναντώντας τον Χιλιαεννιακόσια παρέα με το μοναδικό του φίλο, τρομπετίστα Τιμ Τούνυ, κι ένα ιδιαίτερο πιάνο. Οι δυο φίλοι, κάπου ανάμεσα στη θάλασσα και τη στεριά, τη Σαντορίνη και τη Θηρασιά, θα παίξουν τη μουσική του Ωκεανού!
Σε διασκευή-σκηνοθεσία Γεωργίας Τσαγκαράκη και παραγωγή των Experimento, η site-specific παράσταση Lemon ταξιδεύει κάνοντας στάσεις σε διαφορετικά μέρη. Γιατί θέατρο υπάρχει όπου υπάρχουν θεατές. Αυτή τη φορά, η αφήγηση αυτής της παράξενης ιστορίας και η ζωντανή μουσική που αναδύεται από το πιάνο του Χιλιαεννιακόσια αλληλεπιδρούν με τον ήχο της θάλασσας και το φυσικό φως. Η παράσταση θα ξεκινήσει αργά το απόγευμα και θα ολοκληρωθεί υπό το φως του χαρακτηριστικού αιγαιοπελαγίτικου ηλιοβασιλέματος.

«Παρακαλούνται οι επιβάτες με προορισμό
τη Σαντορίνη και τη Θηρασιά
τη θάλασσα και τη στεριά
να ετοιμάζονται…»

Το έργο
O Χιλιαεννιακόσια είναι ένα αγόρι που δε μεγάλωσε ποτέ. Που έμαθε να εκφράζεται μέσα από τις νότες αποφεύγοντας όλες τις συγκρούσεις στη ζωή του. Ένας φίλος, γράφτηκε στο υποσυνείδητό του κι έγινε μέρος της ιστορίας του. Ένας φίλος του μουσικός, που τον πλησίασε με μεγαλύτερη τόλμη απ’ ό,τι οι άλλοι εφήμεροι συνεργάτες και συνοδοιπόροι. Μπήκε μέσα στο μονόλογό του και τον μετέτρεψε σε διάλογο.
Οι δυο φίλοι παρέα μ’ ένα ιδιαίτερο πιάνο παίζουν τη μουσική του Ωκεανού φέρνοντας στην επιφάνεια την υπαρξιακή αγωνία του καθένα: Είμαι καλά εδώ που είμαι; Ή πρέπει να βρεθώ σε άλλο μέρος, να ανακαλύψω καινούργια πράγματα;
Υποδύονται τους ρόλους των ανθρώπων που συνάντησε ο Χιλιαεννιακόσια όσα χρόνια έζησε αποκλειστικά μέσα στο πλοίο. Το πλοίο που τον γέννησε, τον μεγάλωσε, τον σκότωσε.

Ο Χιλιαεννιακόσια δεν είχε ακουμπήσει ποτέ το πόδι του στη στεριά.
Κι όμως, ήταν σα να τα είχε δει όλα.

H ιδέα
Ζούμε παρατηρώντας τις δομές του κόσμου, παίζουμε με τα κομμάτια του και δημιουργούμε νέες συνθέσεις. Στόχος αυτού του ταξιδιού είναι η προσέγγιση της πραγματικότητας από την ανάποδη: στη συγκεκριμένη περίπτωση τη θέση των αυτοκινήτων παίρνει ένα πιάνο και τη θέση του ταξιδιού στο απέναντι νησί καταλαμβάνει το ταξίδι μιας ιστορίας μέσα στο χρόνο. Οι θεατές παρακολουθούν πάνω σ’ ένα καράβι την ιστορία ενός πιανίστα που γεννήθηκε, μεγάλωσε και δεν κατέβηκε ποτέ από αυτό μέχρι το τέλος της ζωής του.

Lemon – Mια παράσταση ανάμεσα στη στεριά και τη θάλασσα
Βασισμένο στον ποιητικό μονόλογο «Χιλιαεννιακόσια» του Alessandro Baricco. Από τον Οκτώβριο του 2018, η παράσταση Lemon θα παρουσιάζεται στο Θέατρο Radar στην Αθήνα.
Ακολουθήστε το ταξίδι αυτής της παράξενης ιστορίας!

Links
Teaser video: https://www.youtube.com/watch?v=kQGAqQWJEUY
Facebook event: https://www.facebook.com/events/617651601939909/
Lemon Facebook page: https://www.facebook.com/experimento.gr/
Lemon Instagram page: https://www.instagram.com/experimento.gr/

Το πλήρωμα
Διασκευή – Σκηνοθεσία: Γεωργία Τσαγκαράκη
Μετάφραση: Σταύρος Παπασταύρου
Σκηνογραφία: Νατάσα Τσιντικίδη
Κοστούμια: Κέλλυ Σταματοπούλου
Ηχητικός σχεδιασμός – Ηχοληψία: Λευτέρης Δούρος
Σχεδιασμός φωτισμού: Μαρία Αθανασοπούλου
Φωτογραφίες – Trailer : Χάρης Γερμανίδης
Κατασκευή σκηνικού: Θωμάς Μαριάς
Παραγωγή: Experimento

Παίζουν οι ηθοποιοί: Μελαχρινός Βελέντζας, Γιώργος Δρίβας

Ταυτότητα εκδήλωσης
Ημερομηνία:
Κυριακή 29 Ιουλίου
19:00 Αναχώρηση από Λιμάνι Αθηνιού
19:15 Αναχώρηση από Παλιό Λιμάνι

Τοποθεσία:
Ferry Boat ΝΗΣΟΣ ΘΗΡΑΣΙΑ

Διάρκεια:
70 λεπτά (ολοκλήρωση παράστασης με το ηλιοβασίλεμα)

Εισιτήρια:
15 ευρώ & 12 ευρώ
Εισιτήρια θα διατίθενται με την είσοδο στο ferry boat ή στα σημεία προπώλησης: SANTORINI ARTS FACTORY & ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΦΑΜΠΡΙΚΑ – ΦΗΡΑ
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2286085141

Διοργάνωση:
Santorini Arts Factory
https://www.tomatomuseum.gr/gr/
https://www.facebook.com/santoriniartsfactory/